Ca 10 personer
Ingredienser:
16 landgångsbröd
Fyllning 1:
1 burk skinka (picnicbog)
Majonnäs
Crème fraîche
Senap
Fyllning 2:
Leverpastej 250 g
Ättiksgurka ca 1,5 dl + spad
Ev. crème fraîche
Fyllning 3:
2 dl grädde
1-2 msk riven pepparrot alt. pepparrotsvisp
1 burk tonfisk
Garnering:
Majonnäs
Crème fraîche
Port Salut-ost
Sallat
Valfria grönsaker & frukt
Gör så här:
1. Ansa landgångsbröden från kanterna.
2. Fintärna skinkan och blanda med majonnäs och/eller crème fraîche till lagom konsistens. Blanda i senap efter behag.
3. Lägg ut fyra av bröden och bred på fyllning 1. Lägg på ytterligare fyra bröd.
4. Rör leverpastejen smidig. Finhacka ättiksgurkan och blanda i. Häll i lite av spadet och rör tills konsistensen är krämig. Blanda ev. i lite crème fraîche. Bred på fyllningen och lägg sedan på ytterligare fyra bröd.
6. Vispa grädden hårt och blanda i tonfisk och pepparrot. Bred på så mycket av fyllningen som får plats (det blir lite över). Lägg på de fyra sista bröden.
7. Blanda majonnäs och crème fraîche efter behag. Det går att använda enbart majonnäs. Bred ut över hela tårtan, även sidorna. Fördela ostskivorna runtom sidorna tills de är täckta. Placera sallatsbladen så att de täcker ovansidan av tårtan. Fyll sedan ovansidan med valfria grönsaker och frukter ovanpå sallaten, t.ex. kiwi, mango, cocktailtomater, gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar