måndag 17 januari 2022

Brysselkex

Deg
4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör

Garnering
0.5 dl socker

  1. Blanda samman 4,5 dl vetemjöl, socker och vaniljsocker i en skål eller i matberedaren.
  2. Tillsätt smöret skuret i småbitar. Hacka eller blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg. Är deg för lös tillsätt lite mer mjöl. Är degen för hård tillsätt mer smör.
  3. Forma degen till en eller två rullar, drygt 4 cm i diameter.
  4. Bred ut sockret på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i sockret.
  5. Lägg degrullarna några timmar i kylen (eller över natten).
  6. Skär rullarna i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter.
  8. Låt kakorna kallna på galler. Kakorna går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar