4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Garnering
0.5 dl socker
- Blanda samman 4,5 dl vetemjöl, socker och vaniljsocker i en skål eller i matberedaren.
- Tillsätt smöret skuret i småbitar. Hacka eller blanda samman alla ingredienserna till en smidig deg. Är deg för lös tillsätt lite mer mjöl. Är degen för hård tillsätt mer smör.
- Forma degen till en eller två rullar, drygt 4 cm i diameter.
- Bred ut sockret på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i sockret.
- Lägg degrullarna några timmar i kylen (eller över natten).
- Skär rullarna i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter.
- Låt kakorna kallna på galler. Kakorna går utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar