Sidor

torsdag 3 januari 2013

Oxfilé med gorgonzola och hasselbackspotatis

4 portioner

Ingredienser:
4 st oxtournedos (à ca 200-250 g)
200 g gorgonzola
Smör till stekning
4 cl gin
3 schalottenlökar, finhackade
6 cl rödvin
4 dl viltfond
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Hasselbackspotatis

Gör så här:
1. Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
2. Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna.
3. Stäng av köksfläkten och häll på gin, låt flambera hastigt. Ta upp köttbitarna, tillsätt lite smör i pannan och fräs löken lätt.
4. Smula ner resten av osten och häll på vin, viltfond och grädde.
5. Låt såsen koka ihop tills ca 5 dl återstår. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera med hasselbackspotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar