4 portioner
Ingredienser:
4 skivor oxfilé, ca 600 g
1 msk smör
200 g haricots verts
2 hackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk smör
Salt och peppar
Madeirasås:2,5 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja
1/2 dl madeira
Ca 1 tsk grovmalen svartpeppar
12 små potatisar (alt. 4 bakpotatisar)
1,5 dl riven ost, t. ex. cheddar
1 röd chilipeppar, urkärnad och strimlad
25 g smör
Salt
Gör så här:
1. Stek oxfilén i smör i mycket het panna ca 1 min per sida. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min. Lägg kött och sås i en ugnssäker form.
2. Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1 min. Stek löken i smör-&rapsolja på svag värme tills den är mjuk. Lägg i haricots verts och fortsätt steka under omrörning ett par min. Smaka av med salt och peppar. Hit kan du förbereda.
4. Vid servering: Ta fram rätterna en timma innan de ska in i ugnen. Sätt ugnen på 225°. Sätt in potatisen och köttet i ugnen ca 10 min tills potatisen fått färg och såsen och köttet är genomvarmt. Värm grönsakerna och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar