Sidor

fredag 5 augusti 2016

Vegetarisk lasagne

4 portioner

Ingredienser:
2 stora zucchini
100 g fetaost
100 g chèvre
150 g mozzarella
Oregano (färsk eller torkad)
Timjan (färsk eller torkad)

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
5 soltorkade tomater i olja
1 burk hela tomater
Basilika (färsk eller torkad)
Oregano (färsk eller torkad)
Salt, peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök, vitlök och de soltorkade tomaterna.
2. Bryn löken i olivoljan.
3. Blanda i tomaterna och kryddorna. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär zucchinin i skivor på längden.
5. Smörj en ugnsform och lägg ett lager tomatsås i botten. Lägg zucchiniskivor över.
6. Smula över fetaosten. Häll över ytterligare ett lager tomatsås och lägg på ett lager zucchiniskivor.
7. Smula över chèvren, häll på det sista av tomatsåsen. Lägg på resterande zucchiniskivor. Riv mozzarellan och fördela överst. Strö över örter.
8. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar