4 portioner
Gör så här:
1. Blanda 1 dl ströbröd och 1,5 dl mjölk i en bunke. Låt stå 5 min.
2. Skala och finhacka 1 gul lök, 2 schalottenlökar och 1 vitlöksklyfta var för sig. Hacka 4 soltorkade tomater.
3. Blanda 500 g nötfärs, gul lök, soltorkade tomater, 1 ägg, 1 tsk oregano och 1 dl riven parmesan med ströbrödsblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
4. Forma köttbullar av smeten. Bryn dem runt om i 1 msk olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg.
5. Tillsätt schalottenlök, vitlök och 2,5 dl grädde i pannan. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. 6. Låt småkoka ca 5 min under lock eller tills köttbullarna är färdiga.
7. Strö över 1 dl urkärnade kalamataoliver och 1 dl grovhackad persilja.
8. Servera med pasta, potatis eller ris och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar