tisdag 13 december 2011
Karré i lergryta med ananas
4 personer
Ingredienser:Ca 500 g benfri karré
1 burk skivad ananas (nettovikt 140 g)
2 msk kinesisk soja
1/2 dl madeira
1 tsk brun farin
1 dl crème fraîche
2 msk maizenaredning
Salt & peppar
Gör så här:
1. Blanda ananassaften från konserven, soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning. Salta och peppra efter smak.
2. Skär köttet i grytbitar och lägg i marinaden. Låt gärna marinera ett par timmar.
3. Lägg lergrytan i vatten minst 30 minuter. Det går också att använda en vanlig ugnssäker form med lock.
4. Lägg i köttet och marinaden i lergrytan. Ställ in formen in en kall ugn.
5. Sätt på ugnen på 175 grader. Låt grytan stå i ugnen minst 1½ timme, gärna mer.
6. När grytan är färdig - blanda i ananasen skuren i småbitar. Servera med t.ex. pressad potatis eller potatismos.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar