tisdag 18 oktober 2016

Vegetarisk chiligryta

4 portioner

Ingredienser:
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk hel spiskummin
1 1/2 tsk torkad, hel koriander
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver, ev. rökt
1 dl olivolja
400 g sojafärs
1-2 tsk chipotlepasta
2 msk tomatpuré
1 tsk kakao
2 fp krossade tomater à 400 g
2 tsk honung
1 fp kidneybönor (400 g)
Salt och peppar

Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chilin.
2. Mortla spiskummin, koriander, oregano och paprikapulver. Tillsätt olivolja och blanda.
3. Fräs sojafärs, lök och vitlök i kryddpastan 3-4 min. Salta.
4. Tillsätt chipotlepasta, tomatpuré och kakao. Låt fräsa ytterligare någon minut.
5. Tillsätt krossade tomater och honung. Låt koka på svag värme i 20 minuter.
6. Tillsätt sköljda bönor och låt bli varmt.

Servera med tortillabröd, avokado och matyoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar