600 g fläskfilé
Ingredienser:
smör, till stekning
salt
peppar
3 kvistar färsk timjan
3 klyftor vitlök, finhackad
250 g champinjoner, skivad
1/4 purjolök, skivad
5 dl grädde
3 dl crème fraîche
2 msk soja
2 fond du chef beef
2 msk dijonsenap
färsk persilja (till garnering)
Servering
kokt potatis eller klyftpotatis
Gör så här:
Putsa fläskfilén fri från senor och skär i medaljonger.
Salta fläskfilén och stek i smör i en het panna. Tillsätt timjankvistar och stek medaljongerna i omgångar så att köttet blir ordentligt stekt och får en fin yta. Lägg åt sidan.
Stek champinjonerna i smör i samma panna. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare ett par minuter. Lägg åt sidan.
Stek den skivade purjolöken mjuk i lite smör. Häll i grädde och crème fraîche i pannan. Tillsätt soja, buljong och dijonsenap. Låt koka ihop till en sås och tillsätt champinjonerna och fläskfilén. Koka ihop tills fläskfilén är helt genomstekt.
Toppa grytan med lite färsk hackad persilja och servera med potatis och sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar