fredag 12 augusti 2016

Kålpudding

4 portioner

Ingredienser:
600 g strimlad vitkål
2 gula lökar
2 msk flytande honung
1 msk soja
1 tsk smör/olja till formen
300 g nötfärs
2 dl kokt ris (alt. mathavre)
Salt, peppar och timjan
1 dl hackad persilja
2 dl mjölk
2 dl frysta lingon
1 msk honung
Potatis

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka potatisen.
3. Koka kål och lök i saltat vatten ca 5 minuter. Låt rinna av och blanda sedan med honung och soja.
4. Lägg hälften av kålen och löken i en smord ugnssäker form.
5. Blanda färs, ris, kryddor, persilja och mjölk.
6. Bred den lösa färsen över kålen och lägg på resten av kålen.
7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
8. Rårör lingonen med honung och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar