onsdag 4 januari 2012

Biff curry Bombay


4 personer

Ingredienser:
2 msk curry
1/2 tsk chilipulver
2 msk vatten
3 stora tomater
1/2 dl olja
2 finhackade lökar
1 msk finhackad vitlök
1 msk riven ingefära
2 dl vatten
600 g grytbitar av högrev
1 tsk salt
3 dl kokosmjölk (t.ex. creamy coconut)

Gör så här:
1. Blanda curry, chilipulver och vatten i en skål.
2. Skålla, skala och tärna tomaterna.
3. Hetta upp oljan. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs på medelvärme tills löken mjuknar.
4. Rör ner curry- och chiliblandningen och fräs ytterligare 1 min.
5. Tillsätt tomaterna och fräs tills de mjuknar.
6. Tillsätt vatten, kött och salt. Koka upp under omrörning, sänk sedan värmen. Låt sjuda tills köttet är mört, ca 2 timmar.
7. Häll i kokosmjölk och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda ytterligare ca 30 min. Rör om då och då.
8. Servera med valt tillbehör, t.ex. råris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar