fredag 7 juli 2017

Scones

Alt 1:

Ingredienser
8 stycken
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör 
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250°C 
 Blanda vetemjöl, bakpulver, salt. Riv ner smör i mjölblandningen. 

 Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. 
 Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form. 
 Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. 

Alt 2:
Ingredienser:
2 dl plantbaserad mjölk, t.ex. sojamjölk
75 gram mjölkfritt smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl mjöl

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
2. Dela degen i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
3. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar