Ingredienser
8 stycken
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 250°C
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt. Riv ner smör i mjölblandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Alt 2:
Ingredienser:
2 dl plantbaserad mjölk, t.ex. sojamjölk
75 gram mjölkfritt smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
2. Dela degen i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
3. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.
2 dl plantbaserad mjölk, t.ex. sojamjölk
75 gram mjölkfritt smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
2. Dela degen i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
3. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter tills de är gyllenbruna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar