söndag 15 januari 2017

Tomatsoppa med halloumi

4 portioner

Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
400 g krossade tomater
2 tsk kryddor
2 msk grönsaksbuljong
2 tsk flytande honung eller lönnsirap
Ca 6 dl vatten
Salt och svartpeppar

Topping:
200 g halloumi
1 tsk olivolja
Färsk oregano

Gör så här:
1. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull tills löken är genomskinlig och mjuk.
2. Blanda ner krossade tomater, kryddor, buljong, honung och vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
3. Mixa soppan slät och låt sedan koka i 5 minuter.
4. Skär halloumi i tärningar och bryn i stekpanna.
5. Servera soppan i skålar med halloumi och färsk oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar