måndag 17 januari 2022

Brioche hamburgerbröd

Ingredienser 12 bröd
2,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
25 g jäst
2,5 msk strösocker
1 tsk salt
1 ägg
7,5 dl vetemjöl - special (450 g)
50 g smör - rumsvarmt

Pensling
1 ägg

Gör så här:

Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar