måndag 17 januari 2022

Tacopaj

Ingredienser 6 portioner
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
2 msk Vatten
Fyllning
500 g Köttfärs
1 msk Smör
40 g Tacomix
1 dl Vatten
4 dl Creme Fraiche Naturell
250 g Körsbärstomater
150 g Riven tacoost

Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
4. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
5. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche. Täck med tomathalvor, strö över ost.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar