4 portioner
500 g champinjoner
3 gula lökar
2 dl havre-crème fraîche eller likvärdigt alternativ
0,75 kruka timjan
0,5 citron
Buljong
1 vitlöksklyfta
1,5 msk tomatpuré
1 fp kokta, röda linser
1 rödlök
1. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftan. Stek svamp, lök och vitlök i en kastrull ca 5 min. Rör i tomatpuré och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt 1,3 liter vatten, buljong och crème fraîche. Låt sjuda ca 10 min.
2. Finhacka rödlöken. Skölj linserna i kallt vatten. Blanda linser, lök, 0,5 msk olivolja, salt och 1 msk citronsaft.
3. Krydda soppan med salt och peppar. Mixa soppan slät. Finhacka timjanen och strö i soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar