4 portioner
Ingredienser:
900 g potatis
600 g torsk
Salt & peppar
300 g morötter
250 g gröna ärtor
2 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
0,5 tärning kycklingbuljong
1 citron (finrivet skal + saft)
2 tsk honung
0,5 kruka persilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka potatisen.
3. Lägg torsken i en ugnsform. Salta och peppra och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min.
4. Skala och skär morötterna i slantar. Koka dem mjuka. Låt ärtorna koka med sista minuten.
5. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet. Vispa ner mjölken, lite i taget. Vispa sedan ned vattnet och crème fraiche. Tillsätt kycklingbuljong, citronskal och honung.
6. Koka upp såsen och låt sjuda ett par minuter. Före servering - pressa ner citronsaft efter smak. Smaka av med salt.
7. Strö persiljeblad över såsen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar