söndag 10 januari 2016

Kalkonfilé med portvinssås

4 portioner

Ingredienser:
1 kalkonfilé (ca 400 g)

2,5 dl grädde
0,5 dl vatten
0,5 dl portvin
2 tsk soja
Buljong (t.ex. 1/2 fond du chef beef)

Potatis
Brysselkål
Svartvinbärsgelé
Inlagd gurka

Gör så här:
1. Bryn kalkonfilén och krydda. Lägg i en ugnsform. Ställ in i ugnen på ca 150 grader.
2. Koka potatisen.
3. Blanda grädde, vatten, portvin, soja och buljong i en kastrull och låt sjuda i ca 10 min. Red ev. av med Maizena.
4. Skär brysselkålen i kvartar och fräs i samma stekpanna som kalkonen bryntes.
5. När kalkonfilén är 75 grader inuti, ta ut den och låt vila en stund. Skär sedan upp i skivor och servera med tillbehören.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar