Ingredienser:
4 stora bakpotatisar
150 gram fetaost
8 soltorkade tomater i olja
2 dl majs, gärna från kokta majskolvar
2 schalottenlökar (alt. salladslökar)
1 klyfta vitlök
2 dl matyoghurt
3 msk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stick några hål i bakpotatisarna.
3. Baka potatisarna i ca 1,5 timme i mitten av ugnen.
4. Gör under tiden fyllningen: Smula fetaosten och lägg i en skål. Strimla och lägg i de soltorkade tomaterna.
5. Skölj och strimla schalottenlöken. Fräs den i olivolja någon minut i en panna. Tillsätt till fetaosten.
Skala och pressa i vitlök. Tillsätt majs.
6. Rör i yoghurt samt smaksätt med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar