4 portioner
Ingredienser:
400 g pasta rigatoni
ca 15 st soltorkade tomater
ca 150 g färska champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 dl rödvin
1 burk krossade tomater à 400 g
2 burkar crême fraiche à 2 dl
1 dl hackad färsk bladpersilja
200 g fetaost
Salt och peppar
2 msk olivolja
Gör så här:
1. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs på låg värme i en stekpanna.
2. Skär paprikan och champinjonerna i bitar och strimla de soltorkade tomaterna. Tillsätt i stekpannan och fräs tills de är mjuka.
3. Tillsätt rödvinet och låt reducera ner någon minut. Ha därefter i crême fraiche, krossade tomater, salt och peppar och rör om. Låt koka i ca 15 minuter medan du kokar pastan. Smaka av med salt, peppar och toppa med bladpersilja.
4. Rör ner den nykokta pastan i såsen och servera genast, tillsammans med fetaosten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar