4 portioner
Ingredienser:
500 g pasta rigatoni eller penne
ca 15 st soltorkade tomater
ca 150 g färska champinjoner
1 röd paprika
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 dl rödvin
1 burk krossade tomater à 400 g
2 dl crême fraiche
1 kvist färsk rosmarin
1 dl hackad färsk bladpersilja
200 g fetaost
Salt och peppar
2 msk olivolja
Gör så här:
1. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs på låg värme i en stor gryta.
2. Skär paprikan och svampen och strimla de soltorkade tomaterna. När löken blivit mjuk tillsätter du grönsakerna samt rosmarinen och steker ytterligare några minuter på låg värme tills grönsakerna blivit mjuka.
3. Tillsätt rödvinet och låt reducera ner någon minut. Ha därefter i crême fraiche, tomatkross, salt och peppar och rör om.
4. Låt koka i ca 15 minuter medan du kokar pastan. Smaka av med salt, peppar och toppa med bladpersilja.
5. Rör ner den nykokta pastan i såsen och servera genast, tillsammans med fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar