4 portioner
300 g kycklingfärs eller nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk oliv- eller kokosolja till stekning
1 msk färsk timjan
1 msk färsk rosmarin
1-2 dl vatten eller benbuljong
1 stor morot
1 dl riven zucchini, med skal
10 urkärnade svarta oliveer, t.ex. kalamata
1 nypa havssalt
Till servering:
Svarvad zucchini eller kålrot
1. Hacka lök och vitlök. Stek på låg värme i olja. Tillsätt timjan och rosmarin och låt allt steka ihop ett par minuter.
2. Lägg i färsen och dela. Låt färsen brynas och tillsätt vattnet eller buljongen lite i taget.
3. Riv morot och zucchini grovt.
4. Mixa morot, zucchini och oliver med en stavmixer till en grov röra.
5. Häll röran i färssåsen och rör om. Ev. behövs det lite extra vatten. Låt såsen puttra på låg värme i 20 minuter. Rör om då och då.
6. Smaka av med salt.
Servera med zucchini eller kålrot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar