söndag 16 oktober 2011

Fylld fläskfilé med balsamicosås

4 personer

Ingredienser:
500-600 g fläskfilé
Hackade soltorkade tomater
Hackad färsk timjan
50 g riven parmesanost
½ mozzarella, riven eller tärnad
Salt, peppar
2 pressade vitlöksklyftor
4-5 skivor serranoskinka
Smör
Olivolja

Balsamicosås:
4 dl vispgrädde
2-3 msk aceto balsamico
1 fond du chef chicken
2 pressade vitlöksklyftor
Flytande honung
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
1. Blanda mozzarella, parmesanost och vitlök i en skål. Blanda i soltorkade tomater och färsk timjan efter smak.
2. Snitta fläskfilén och salta och peppra. Fyll med röran. Lägg över skivor med serranoskinka så det täcker.
3. Ställ in i ugnen i ugnsform i 200 grader tills färdigt (ca 20-30 minuter).
4. Blanda grädde, balsamvinäger och vitlök i en kastrull och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med honung, salt och vitpeppar. Red ev. av med Maizena om det behövs.
5. Servera med t.ex. potatisgratäng, bearnaisesås och en sallad på gurka, tomat, rödlök, sallat och fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar