fredag 5 augusti 2016

Grönsakswok med kyckling och ris

4 portioner

Ingredienser:
3 paprikor i olika färger
2 lökar
2 vitlöksklyftor
Bambuskott
Groddar
Vitkål
Röd chili
Mangold
Tamari
Balsamvinäger

Ris
400 g kyckling (bröstfiléer alternativt lårfiléer)

Gör så här:
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Ansa kycklingen och strimla.
3. Skölj och hacka grönsakerna i mindre bitar. Finhacka chilin. Fräs alla grönsaker utom mangolden i omgångar i olivolja.
4. Fräs kycklingstrimlorna i olivolja och krydda efter smak.
5. Blanda kycklingen och grönsakerna i en panna och häll över olivolja, tamarisoja och balsamvinäger efter smak.
6. Lägg sist i mangolden och låt sjuda någon minut tills den mjuknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar