lördag 20 augusti 2016

Tomatsoppa med morötter och grönkål

4 portioner

Ingredienser:
1 tsk olivolja
1/2 gul lök
3 morötter
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2-1 krm svartpeppar
Finhackad röd chili eller chili flakes
1 msk färsk rosmarin
1 msk färsk basilika
1 msk färsk timjan
1 lagerblad
Grönsaksbuljong
0,5 liter vatten
2 fp krossade tomater
1 fp cannellini-bönor
2-3 stjälkar grönkål

Gör så här:
1. Värm olivoljan i en stor kastrull.
2. Hacka lök och morot och fräs i 5 minuter.
3. Pressa i vitlöken och fräs ytterligare 2 minuter.
4. Lägg i kryddorna, buljongen, vatten och tomater och koka upp.
5. Sänk värmen så att det sjuder. Skölj bönorna och lägg i.
6. Sjud i 25 minuter.
7. Ta bort lagerbladet och mixa soppan (valfritt). Späd ev. med vatten om det behövs.
8. Tvätta och finhacka grönkålen (ta bort den hårda delen av stjälken). Lägg i soppan och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar