Ingredienser:
4 dl matyoghurt
800 g nötfärs
1 liten rödlök
1 fp fetaost
1 gurka
1 stor tomat
1 lime
Buljong
Bulgur
Ströbröd
Bladpersilja
1 ägg
Olivolja
Gör så här:
1. Koka bulgur för fyra personer i buljong.
2. Finhacka rödlök. Blanda hälften av rödlöken med nötfärsen, ströbröd, medelhavskryddor, ägg, 1/2 fp fetaost, salt och peppar.
3. Forma biffar och stek tills klara.
4. Finhacka persilja, gurka och tomat. Dela limen i klyftor.
5. Blanda yoghurt, hälften av persiljan, salt och peppar samt lite lime till en sås.
6. Blanda bulgur med tomat, gurka, resten av rödlöken, resten av persiljan, olivolja, lite lime, salt och peppar. Smula över resten av fetaosten. Servera med resterande limeklyftor.
---
Modifierad version av: Grekisk biff med färgglad tabbouleh och smulad salladsost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar