torsdag 6 oktober 2011

Fiskgratäng med tärnad ostpotatis


4 portioner
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min

Ingredienser:
12 medelstora potatisar
2 morötter
1 tsk margarin
600 g torskfilé
Salt, peppar
1 dl persilja eller dill
1 dl majonnäs
1 dl kaviar
1-1½ dl mjölk
2 dl riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och dela potatis och morötter i ca 1 cm stora tärningar.
3. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min. Låt rinna av.
4. Skär fisken i skivor och lägg i mitten av en ugnsform.
5. Lägg potatis och morötter runt om.
6. Krydda med salt och peppar. Strö persilja eller dill på fisken.
7. Vispa samman majonnäs, kaviar och mjölk och häll det över fisken.
8. Strö osten över och gratinera i ugn ca 25-30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar