4 portioner
Ingredienser grönsakspuré:
1 blomkålshuvud alt. fryst blomkål
2 broccolibuketter alt. fryst broccoli
Ca 1 dl havre-crème fraiche eller likvärdigt alternativ
Salt, peppar, chilikrydda/cayennepeppar
Ingredienser färsbiffar:
1 gul lök
1 morot
400 g färs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl crème fraiche eller likvärdigt alternativ
2 msk smör
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche. Forma till åtta biffar och stek i smör.
2. Dela blomkål och broccoli i buketter (om de är färska) och koka tills de blir mjuka. Häll av vattnet och låt rinna av. Mixa med stavmixer, rör ner crème fraiche och smaka av med salt, peppar, chilikrydda eller cayennepeppar och citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar