Buljong:
6 l vatten
2 morötter
1 gul lök
2 lagerblad
5 persiljekvistar
6 nejlikor
1/2 kålrot
1/2 purjolök
1/2 palsternacka
Senapsblandning:
6 msk senap
1 msk sirap
3 äggulor
2 msk potatismjöl
2 dl ströbröd
1. Spola av skinkan i rinnande, kallt vatten. Lägg skinkan med svålen upp i en stor gryta. Häll över vatten så att det knappt täcker skinkan. Koka upp.
2. Lägg i kryddorna. Låt sjuda under lock tills termometern visa 70-72 grader. Det tar 40-60 min per kg skinka. Ta upp skinkan.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort svålen och lite av fettet. Gör senapsblandningen. Bred ut den på den feta sidan av skinkan. Griljera i nedre delen av ugnen 10-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar