4 portioner
Ingredienser:
600 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår)
2 msk smör
2 gula lökar
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
2 dl havre-crème fraîche eller likvärdigt alternativ
2-4 msk sherry eller portvin
1 tsk färsk timjan
1 tsk hackad färsk rosmarin
Ev. 250 g färska champinjoner
Persilja
Rödlök
Saltgurka
Gör så här:
1. Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet.
2. Hacka löken och tillsätt den till köttet tillsammans med salt och peppar. Bryn ett tag till.
3. Sänk värmen och rör ner tomatpuré. Tillsätt buljong, timjan, rosmarin samt sherry/portvin.
4. Lägg på locket och låt grytan puttra på låg värme tills köttet är mört, brukar ta minst 2 timmar. Smaka av.
5. Rör ner cremé fraiche. Låt allt bli genomvarmt och strö över hackad persilja samt strimlad rödlök innan servering. Servera grytan tillsammans med tärnad saltgurka, sallad och valt tillbehör, t.ex. råris, potatis eller quinoa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar