söndag 6 januari 2013

Lövbiff med rotfruktsgratäng

Ingredienser:
6 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
5 dl grädde
0,5 dl mjölk
Färsk timjan
1/2 kinesisk vitlök
Riven ost
Ca 500 g lövbiff
1 gul lök
Ca 200 g champinjoner
Skånsk senap
Persilja
Dragon
Soja
Maizena

Gör så här:
1. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra.
2. Pressa vitlöken och blanda med 2 dl av grädden, mjölken och färsk, finklippt timjan. Häll över rotfrukterna. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen på 200 grader, ca 45 min.
3. Finhacka löken och stek tillsammans med champinjonerna. Blanda i persilja och dragon efter smak (färsk eller torkad). Låt svalna något.
4. Bred ut ett tunt lager senap på varje lövbiff. Lägg på röran på en halvan och vik över den andra halvan. Stek lövbiffarna ca 1 min på varje sida i het stekpanna. Lägg slutligen tillbaka alla i pannan och häll över 3 dl grädde, lite soja och maizena och låt koka ihop någon minut till en sås.
5. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar