onsdag 2 januari 2013

Marockanska lammspett

Ingredienser:
800 g benfri lammbog eller -stek
6-8 schalottenlökar

Marinad:
5 vitlöksklyftor
3/4 dl olja
3/4 dl rödvinsvinäger
1 krm spiskummin
2 krm malen kryddnejlika
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen ingefära
1 krm curry
1 tsk strösocker

Gör så här:
1. Ansa köttet och skär i tärningar. Skala löken, dela om de är stora. Lägg lammbitar och skalad lök i en plastpåse.
2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med övriga ingredienser till marinaden. Häll i påsen och knyt om.
3. Låt vila några timmar i kylen.
4. Ta upp köttet och låt rinna av. Varva lök och kött på spett innan grillning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar