onsdag 2 januari 2013

Jordgubbs- & rabarberkompott med vit chokladmousse

Ca 8 personer

Ingredienser:
200 g rabarber
400 g jordgubbar
1/2 dl råsocker
1,5 dl vatten

Chokladmousse:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över den hackade chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills den är riktigt kall, gärna över natten.
2. Skala ev. rabarbern om den är grov och skiva den tunt. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt de skivade jordgubbarna. Låt kallna. Fördela i 8 glas.
3. Vispa chokladmoussen krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera ev. med mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar