4 portioner
Ingredienser:
100 gram finhackad gul lök
2 klyftor pressad vitlök
2 msk olivolja
400 gram grytbitar av nöt
Salt
Peppar
0,5 pkt saffran
0,5 tsk ingefära
3 dl vatten, ev mer
1 st köttbuljongtärning
2 msk koncentrerad apelsinsaft
3 dl couscous
2 msk finhackad färsk mynta
100 gram katrinplommon i bitar
Gör så här:
1. Fräs all lök i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg löken i en kastrull.
2. Bryn köttet i resten av oljan i stekpannan. Salta och peppra. Lägg över köttet i kastrullen.
3. Tillsätt saffran, ingefära, vatten, buljongtärning och apelsinsaft. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, ca 1,5 timma.
4. Koka couscousen.
5. Blanda i finhackad mynta och katrinplommon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar