måndag 21 november 2016

Italiensk fiskgratäng

4 portioner

Ingredienser:
1/2 fp fryst bladspenat
600 g färsk fisk, t.ex. torsk
1 burk tomatsås med pecorino
1,5 dl crème fraiche
1/2 påse riven västerbottenost

Sallad: 
150 g haricot verts
1 rödlök
1/2 citron
1/2 ask machesallad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Tina spenaten och krama ur vattnet. Fördela i botten på en ugnssäker form. Lägg fisken ovanpå. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Häll över tomatsåsen.
4. Blanda crème fraiche med ost och klicka över fisken. Strö över 1/2 dl ost och gratinera fisken mitt i ugnen ca 15 min.
5. Koka 4 portioner ris.
6. Ansa haricot vertsen. Skala och finhacka löken. Stek bönorna ett par minuter i olivolja. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut. Pressa över 1 msk citronsaft. Strö över 1 tsk flingsalt och 1/2 krm peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar