söndag 6 november 2016

Italienskt bröd med mozzarella

Ingredienser:
1/4 paket jäst, ca 12 g
2 dl vatten, 37 grader
1,5 msk olivolja
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl tärnad mozzarellaost
3-4 msk soltorkade marinerade tomater

Pålägg: 
1 dl soltorkade marinerade tomater
1 tsk flingsalt

Garnering:
Färska örter

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt till en smidig och mjuk deg. Jäs den under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel. Lägg ihop rundlarna med lite tomater och mozzarellan emellan på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ner soltorkade tomater och strö över flingsalt. Låt brödet jäsa utan bakduk ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler och garnera med örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar