måndag 21 november 2016

Lök- och ostpaj med matjessillröra

4 portioner

Ingredienser:
1 fp färsk smördeg på rulle
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 krm peppar
1/2 tsk salt
2-4 gula lökar (ca 400 g)
1-2 vitlöksklyftor
150 g västerbottenost

1 st ägg
20 g gräslök
200 g matjessill
2 dl crème fraiche

Gör så här:
1. Koka ett av äggen ca 7 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Knäck de tre övriga äggen i en bunke och vispa upp med mjölk, grädde, salt och peppar.
3. Hacka lök och vitlök och fräs mjuk i smör utan att de tar färg.
4. Klä en ugnsfast pajform med smördegen.
5. Häll i den frästa löken och osten. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Provstick mitt i pajen för att se om äggstanningen är fast.
6. Skala och mosa det kokta ägget. Finhacka matjessill och gräslök. Blanda med crème fraiche, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar