söndag 6 november 2016

Lammburgare med fetakräm

4 portioner

Ingredienser:
500 g lammfärs
1 ägg
1 msk hackad färsk rosmarin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
1/2 zucchini
Olivolja
1 näve röda mangoldblad
1/2 rödlök
Rosmarinkvistar

Fetakräm:
1 dl crème fraiche
100 g fetaost
4 torkade osvavlade aprikoser
10 svarta kärnfria oliver

Gör så här:
1. Fetakräm: Lägg crème fraiche i en bunke och smula ner fetaost. Hacka aprikoser och oliver och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
2. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, rosmarin, vitlök, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör.
3. Skär långa skivor av zucchinin och stek i olivolja. Strö på salt och peppar. Lägg mangoldblad på varje hamburgerbröd och toppa med stekta zucchiniskivor.
4. Lägg en hamburgare i varje bröd och en klick fetakräm och rödlöksringar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar