söndag 6 november 2016

Ugnsrostad örtpotatis med senap

4 portioner

Ingredienser:
700 g fast potatis
2 rödlökar
4-5 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
2 msk grovkornig senap
1 msk färsk rosmarin
1 msk färsk timjan

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, skala och klyfta potatisen. Skala och klyfta löken. Skala och grovkrossa vitlöken.
2. Lägg potatisen i en långpanna tillsammans med lök och vitlök. Salta.
3. Lös buljongtärningen i vatten i en liten kastrull. Blanda buljong, vin, olivolja, senap och örter. Häll blandningen över potatisen. Täck med aluminiumfolie.
4. Baka mitt i ugnen 30 min. Lyft av folien, höj värmen till 225 grader och baka ytterligare 10-15 min så att potatisen får färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar