måndag 19 september 2011

Fetaostbiffar med buljongkokta rotfrukter

4 portioner
Förberedelse 10 min
Tillagning 20 min

Ingredienser:
400 g nötfärs
75 g fetaost
1 tsk oregano
Salt, peppar

4 potatisar
2 palsternackor
2 morötter
1 bit kålrot
2 rödlökar
4-8 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 dl grönsaksbuljong
2 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk oregano
Salt, peppar

Gör så här:
1. Blanda färs, smulad fetaost och kryddor. Forma till biffar. Stek eller grilla.
2. Skär rotfrukterna i grova bitar och löken i klyftor. Fräs i olja. Lägg ner vitlöksklyftor och häll över buljong. Låt puttra ca 15 min.
3. Smaksätt med färskt kryddgrönt, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar