måndag 19 september 2011
Svensk moussaka
4 portioner
Ingredienser:
10 potatisar
Sås:
2 gula lökar
300 g färs
1 burk krossade tomater (400 g)
1 msk tomatpuré
1 krossad vitlöksklyfta
1 buljongtärning
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk basilika
1 dl riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform.
2. Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med färsen.
3. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vitlök, buljongtärning och kryddor. Småkoka under lock 10-15 min.
4. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg i formen. Pensla med olivolja och strö över salt. Sätt i ugnen tills potatisen nästan är mjuk, ca 30 min.
5. Bred över köttfärs, strö över osten och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
Etiketter:
Clean eating,
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar