Ströbröd
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
½ krm salt
Glasyr:
3 Kick (lakritsgodis à 19 g)
2 msk vispgrädde
50 g mörkchoklad 70%
50 g smör, rumsvarmt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Smörj och bröa en form.
3. Smält smöret.
4. Rör ihop ägg och socker försiktigt och tillsätt sedan smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar.
6. Häll smeten i formen och grädda cirka 20 minuter.
Glasyr:
1. Bryt lakritsgodiset i bitar.
2. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt lakritsen. Smält på svag värme.
3. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör. Rör tills allt är smält.
4. Bred glasyren på kakan och ställ kallt.
5. Strö flingsalt över vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar