söndag 18 september 2011

Laxcheesecake

Ingredienser botten:
75 g smör
200 g kavring el. rågbröd

Ingredienser fyllning:
2 gelatinblad
200 g kallrökt lax
300 g philadelphia
1 dl creme fraiche 34%
2 schalottenlökar
½-1 röd spansk peppar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk pressad citron eller lime
Salt, svartpeppar, strösocker. Smaka av.

Ingredienser garnering:
200 g kallrökt lax
250 g kokt kall grön sparris

Gör botten så här:
Smält smöret, låt svalna lite. Mixa brödet i matberedare tills smulor och blanda med smöret. Tryck ut i botten på pajform med löstagbar botten en bit upp på kanten. Låt formen stå i kylen medan du gör fyllningen.

Gör fyllningen så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Hacka laxen fint och blanda med philadelphiaost, creme fraiche, finhackad lök, finhackad chili, dill, persilja och citron/lime. Smaka av med salt, peppar och socker. Krama ur gelatin och smält i en kopp i mikron i 10 sek på högsta effekt. Blanda med lite av fyllningen och rör om. Tillsätt gelatinblandningen till fyllningen och rör om ordentligt. Bred fyllningen över botten. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 4 timmar.

Gör garneringen så här:
Tärna laxen fint och fördela över cheesecaken och garnera med sparrisknopparna.
Perfekt till midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar