Ca 5 portioner
Ingredienser:
5 msk ströbröd
1 dl mjölk
2 gula lökar, rivna
800 g blandfärs
4 msk skånsk senap
4 tsk HP-sås
½ tsk salt
Kött- och grillkrydda
Sås:
5 dl mellangrädde 27%
Kalvfond
Soja
Maizena
Rotsakspytt:
Potatis i tärningar
Morötter i tärningar
Palsternacka i tärningar
Finhackad bladpersilja
Gör så här:
Lägg alla rotfrukter i en ugnsform, häll över margarin och salt. Stek ca 30 min i 225 grader. Blanda ner bladpersilja.
Blanda ingredienserna till köttbullarna.
Rulla & stek köttbullarna. Krydda med kött- och grillkrydda.
Häll på grädden och smaka av med kalvfond, soja och maizena.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar