måndag 19 september 2011

Kycklingsoppa med kokos och lime

4 portioner

Ingredienser:
250 g kycklingfilé
8 stora färska champinjoner
1 zucchini
1 röd chili
2 ½ dl vatten
3 msk kycklingfond
1 ½ tsk riven ingefära
½ tsk salt
½ lime - ev. mer
1 tsk flytande margarin
4 dl kokosmjölk
1 msk curry (ev.)

Gör så här:
1. Strimla kycklingen, skär champinjonerna i bitar och finhacka chilin. Stek i olivolja.
2. Skala zucchinin, skär i små tärningar och lägg i kastrull. Tillsätt vatten, ingefära, salt och fond. Låt koka under lock ca 10 min.
3. Mixa till slät konsistens. Slå på kokosmjölk och pressa i lime.
4. Tillsätt kyckling- och champinjonfräs. Låt sjuda upp. Smaka av med curry och fond.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar